Guide för att välja rätt 3PL

Är det så att du har ett företag och funderar på att byta till 3PL från eget lager, eller från en annan 3PL? Du kan satsa på nya lösningar inom 3pl lager med BLL. 3PL eller TPL som det skrivs ibland är helt enkelt en förkortning av tredjepartslogistik. På engelska h eter det Third Party Logistics. Vi har här sammanställt en mindre guide för att hjälpa dig att välja rätt 3PL-företag.

Jämför olika leverantörer

Ta gärna fram några olika 3PL-företag du kan tänka dig att inleda ett samarbete med och jämför dem sedan mot varandra. Se bara till att du jämför dem på lika villkor. Se gärna till att ha en lista med saker du vill veta och be dem lämna svar och siffror för just dessa kriterier samt även vad det kan finnas för övriga kostnader.

När du bedömer potentiella nya samarbetspartners, se alltid till att använda kriterier som är anpassade efter era specifika behov och krav. Många 3PL-företag kan erbjuda tjänster och funktioner som inte är relevanta för din verksamhet och som du sannolikt inte kommer att dra nytta av.

Vad behöver ditt företag hjälp med?

Se till att du internt tar fram vad det är ditt företag behöver ha hjälp med. att betala för saker ni ändå ska göra själva är ju ingen bra idé. Lista allt, så att inget faller mellan stolarna så att säga, så att ingen gör vissa saker.

Varför välja BLL?

BLL är en bra partner att ha när det kommer till 3PL. De är flexibla så väl som serviceinriktade och lösningsorienterade. De kan vara en trygg partner för dig och ditt företag och de skapar även bra förutsättningar för tillväxt. Med deras hjälp kan du frigöra tid till andra saker än lager och logistik. BLL är dessutom placerade på bra sätt, i Båstad, Värnamo, Vaggeryd och Ljungby, så att säga i Sveriges logistiknav. Det gör att det finns närhet till vägtransport, tåg, sjö och flyg.